Шта пише у Извјештају о страдања Срба у Сарајеву?

Сједињене Америчке Државе и њени партнери учинили су велику неправду према Србима у БиХ, директно се сврставши на страну Хрвата и тадашњих муслимана. Унутар тог подухвата српска заједница у Сарајеву више не постоји. Ово је суштина једногласно утврђеног Извјештаја Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године, каже њен предсједник Рафаел Израели.

Са садржајем Извјештаја, који ће бити представљен на бројним овдашњим и иностраним адресама, међу првима су упознати гледаоци програма РТРС-а.

Шесточлана Међународна комисија је на 1.000 страница Извјештаја документовала да су САД, неоправдано, Србе оптужиле за за рат у којем су учествовала три народа. Наводено је да су Срби, без аргумената, најчешће називани убицама, нападачима, на крају и починиоцима наводног геноцида.

– Паралелно са тим, приказивали су муслимане као свеце, јер су они били ти јадници које је прогонио запад и морали су да приказују Србе као злочинце – рекао је Израели.

У најтужнијем дијелу Извјештаја, како у нашем серијалу каже професор Израели, констатовано је да српска хришћанска заједница у Сарајеву потпуно уништена и да се пориче правда за породице на хиљаде убијених Срба.

У граду су, каже, направљене бројне џамије и мало шта подсјећа на егзодус предратног српског становништва.

– Сарајево је постало град очишћен од Срба као што је Њемачка у вријеме нацизма очишћена од Јевреја. То је сад јасно и дефинитивно је потпуно завршена ствар – јасан је Израели.

Израели је подсјетио да су тадашњим муслиманима у рату против Срба помагали и муџахедини. Истакао је да и данас постоје, како каже, везе бошњачко-муслиманске елите са међународном екстремистичком мрежом.

Преузето са: РТРС
Нема коментара

Напишите коментар