Svečani vidovdanski koncert Srbija se rodi

Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija, kako je o Vidovdanu prošle godine na Kolarcu najavljeno, priređuje svečani vidovdanski koncert Srbija se rodi u povodu najsvetlijeg srpskog praznika i jubileja 630 godina od Kosovskog boja.

Vidovdan je zavetni dan srpskog naroda Carstvu Nebeskom.

Na praznik svetog mučenika Cara Lazara, u petak 28. juna 2019. godine u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na Studentskom trgu od 20 časova imaćemo priliku da pozdravimo poslenike kulture i umetnosti sa podneblja gde Srbi žive teško i obespravljeno. Deca Hora Simonida iz Gračanice, sa Kosova i Metohije, su već tradicionalni gosti na beogradskom Vidovdanu. Blagodareći Srpskom nacionalnom savjetu Crne Gore slušaćemo izvođenja Srpskog pjevačkog društva Svetosavnik iz Podgorice. Duh Glamoča za svečani koncertni program doneće Kulturno umetničko društvo Budućnost. Sa Avale iz Drobnjaka, kao smo to navikli, obradovaće nas Hor Presvete Bogorodice Trojeručice. Dvorane, kruševačke, bile su nekada izletište dvorske svite i ondašnji Lazarevi dvori. Kulturno umetničko društvo Bistrica iz Dvorana počastvovaće nas učešćem u vidovdanskom programu.

Domaćin svečane vidovdanske večeri, Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija, predstaviće decu sportiste nastupom besedničkog i pevačkog odeljenja, a trenere i članove kroz nastup Muzičkog sastava Sveta Srbija.

     Srbija se rodi je projekat i pozdrav koji je PSD Sveta Srbija ustanovilo zbog  ostvarivanja sloboda i prava na stvaralački izražaj bića rađanjem. Stoga je sva delatnost Pravoslavnog sportskog društva Sveta Srbija mnogoljetstvije Srbiji, koja će smelo povećavati prirodni priraštaj i klicati Srbija se rodi.

 

Nema komentara

Napišite komentar