U Medija centru predstavljena knjiga Milorada Dodika Borba za Republiku

U velikoj sali Medija centra, 24.9. održana je promocija knjige srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Borba za Republiku. Govorili su Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske, Franc Sošnja, recenzent, i Milan Ljepojević, priređivač ove knjige. Srpska glumica Jovana Stević je, kao moderator promocije, čitala  odlomke iz Dodikove knjige Borba za Republiku i svaki put je ispraćena gromoglasnim aplauzom.

Mlađen Cicović Dodika vidi kao nezaobilazan politički faktor, najdosljedniji i najuspješniji u stalnom nastojanju očuvanja Republike Srpske.

– Ova posljednja knjiga Milorada Dodika obuhvata kampanju za izbore 2018, i najbolje oslikava njegovu političku dosljednost. Ljepojević je izdvojio nekoliko dominantnih poruka predsjednika Dodika, tokom izborne kampanje 2018. Izdvojio je zalaganje za suverena dejtonska prava, stav za dosljednu primjenu Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma, da je Republika Srpska naša, da je mi doživljavamo kao državu i da to svi moraju da shvate i na trećem mjestu je izdvojio njegovo potenciranje politike čistih računa, a ne „tuk na utuk“, kako mnogi pokušavaju da mu pripišu – naveo je Cicović.

Cicović je za sam kraj svog izlaganja naveo da je svakako važno Dodikovo zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

Recenzent Franc Sošnja je naveo da su u Republici Srpskoj  svijesni da su mali i da su generacija koja je osuđena, ali i predodređena za konstantnu borbu.

– Ne smijemo stati i predati se jer to bi značilo poraz. Milorad Dodik je svjestan da bez Republike Srpske nema slobode, a bez slobode ne bi bilo ni nas. Zbog toga vam preporučujem da pročitate ovu knjigu Borba za Republiku jer je ona putokaz da ne smijemo odustati od političke borbe i bez naše Republike Srpske.

Priređivač Milan Ljubojević pozdravio je svog i Dodikovog profesora dr Milimira Mučibabića, poslanika Sobranja Republike Sjeverne Makedonije  Ivana Stoilkovića, Aljošu Vučića iz Slovenije i Darka Mladića.

– Milorad Dodik svaki dan u svojim istupima i aktivnostima daje stranice materijala iz kojih može da se napravi tekst. Djelo sadrži analizu stanja u Republici Srpskoj i viziju njenog razvoja i budućnosti. Snaga našeg uvjerenja će biti odlučujuća, da li će Republika Srpska biti država ili neće, a ne neki međunarodni administratori ili spekulanti – rekao je Ljepojević.

Građani Republike Srpske su 7. oktobra 2018. rekli sud o ovoj analizi Milorada Dodika, o Republici Srpskoj i o perspektivi i vizijama njegovog razvoja kada je Dodik dobio rekordan broj glasova.

Na kraju promocije svaki posjetilac je dobio primjerak knjige.

Borba za Republiku je četvrta knjiga Milorada Dodika, koju je kao i prethodne tri priredio Milan Ljepojević. Objavljena je u izdanju Nezavisnih novina i početkom jula predstavljena u Banjaluci.

Teskt i foto: Dragana Bokun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Napišite komentar