U Mutiliću, opština Udbina, obilježena seoska i slava hrama Preobraženja Gospodnjeg

Svečano obilježavanje slave započelo je večernjim služenjem ispred porušenog hrama čija je rekonstrukcija počela prošle godine. Večernje služenje i osvećenje slavskog kolača i koljiva(žita), izvršili su paroh korenički jerej Nikola Malobabić, uz sasluženje sveštenika Predraga Sušića i Milana Uzelca iz susjedne parohije Donji Lapac. Domaćin slave bio je Milan Uzelac, zamjenik načelnika Opštine Udbina.

Nakon toga u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine opštine Udbina i SKD „Prosvjeta“ pododbor Udbina, organizovan je bogat kulturno-umjetnički program i turnir u malom fudbalu. U programu su učestvovale muška i ženska pjevačka grupa SKD „Prosvjeta“ pododbor Udbina i KUD „Mira Lukač“ iz Drvara. Kasnije su publiku zabavljali grupa “Merak“ iz Beograda, „Zvuci Klekovače“ iz Drvara, kao i vokalni solisti Vlatka Karanović iz Drvara, Tamara Paunović iz Negotina i Rajko Vejinović iz Beograda.Na turniru u malom fudbalu učestvovalo je osam ekipa, a pobjednički pehar pripao je domaćinima FK „Krbava“ Udbina.

Na ovaj sveti praznik okupio se veliki broj Mutilićana rasijanih širom svijeta, a na zboru je bio prisutno i dosta ljudi iz Udbine, okolnih sela i graničnh opština Plitvičkih Jezera, Gračaca, Lovinca, Donjeg Lapca, kao i gostiju iz Drvara, tako da je njihov broj skoro premašio ukupan broj stanovnika Opštine Udbine koja trenutno broji oko 1800 stanovnika.

Ž. Đekić

Nema komentara

Napišite komentar