АКТУЕЛНО:

У Србији још шест заражених коронавирусом, укупно 103

Број заражених коронавирусом у Србији премашио је стотину. Према најновијим информацијама, до сада је коронавирус регистрован код 103 особе.

18.40 – У наредним данима ћемо донети одлуку о проширењу забране кретања, поручује Вучић.

18.35 – Вучић најављује да ће 12. или 13. априла пензионерима бити исплаћено по 4.000 динара помоћи.

18.30 – Следеће недеље цела Србија ће имати маске, каже Вучић и додаје да ће обезбедити почетком следеће недеље 10 милиона маски.

18.29 – Председник истиче да брашна има довољно и апелује на грађане да не купују толике количине. Просечна тражња брашна у последњих пет дана скочила је за 463 одсто, додаје Вучић.

18.25 – Сутра у 12 часова потпуно се укида међуградски аутобуски и железнички саобраћај.

18.23 – Нема никаквих проблема са горивом, нафте има довољно, рекао је Вучић поводом информација које су се појавиле у јавности да горива неће бити довољно.

18.20 – Од 103 заражене особе, њих шест је у тешком стању и на респираторима, каже Вучић.

18.15 – Од сутра у 8 ујутру затварају се сви гранични прелази за друмски, железнички и речни путнички саобраћај, рекао је на конференцији за новинаре председник Александар Вучић. Осим камиона нико не може да уђе на територију Републике Србије.

18.05 – Коронавирус регистрован код још шест особа.

18.00 – У градовима и општинама у Србији отворени су кол центри за пружање помоћи старијим грађанима у условима нових мера, а списак је допуњен новим подацима.

Од последњег извештаја до 18 часова, тестирани су узорци 20 особа од којих je шест позитивнo и 14 негативнo на нови коронавирус.

У кућној изолацији налазе се четири особе са лакшом клиничком сликом, док су две особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 18 часова у националној референтној лабораторији Института „Торлак“ тестирано је укупно 506 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У Србији је до 8 часова било регистровано укупно 97 потврђених случајева Ковид-19, саопштило је Министарство здравља.

Преузето са: РТС

 
Нема коментара

Напишите коментар