U Staroj Pazovi održan Prvi zavičajni turnir u malom fudbalu

U organizaciji Jovice Crnomarkovića i njegovih prijatelja 29.9.2019. u Staroj Pazovi održan je Prvi zavičajni turnir. Organizatori su kao pravi domaćini svojim gostima obezbjedili hranu i piće.

Sponzor pehara je bila firma Braća Crnomarković iz Starih Banovaca.

Kako nam je rekao organizator na turniru su se okupili momci koji svoj zavičaj nose u srcu.

Učestvovale su ekipe iz Žitišta Podgrmeč, ekipa ZU Sanjana Grmeč iz Banjaluke, Zavičaj iz Temerina,  i dvije ekipe iz Stare Pazove Dabar i Braća Crnomarković.

Sve utakmicu su prošle u fer-pleju, i rezultat je bio u drugom planu, ipak ćemo spomenuti da je prvo mjesto osvojila ekipa Braća Crnomarković, drugo Dabar, a treće mjesto Zavičaj iz Temerina.

Poslije sportskog nadmetanja nastavljeno je druženje prijatelja i zemljaka uz krajišku muziku u izvođenju grupe Princip koja ih zabavlja skoro na svim druženjima.

Ideja da osnuju ovaj turnir proistekla je iz želje da uzvrate gostoprimstvo svojim prijateljima koje imaju od Sanskog Mosta, Šipova, Korduna, Kosova i Metohije sa kojima su se družili u Žitištu, Banjaluci, a očekuju da će se uskoro okupiti i u Temerinu.

S nadom da će ovaj turnir da se održava i narednih godina, Jovica Crnomarković se zahvaljuje svim učesnicima, posebno Dušku Kočalki predsjedniku ZU Podgrmeč Žitište, Radenku Mijatoviću i Zoranu Đukiću.

Ekipa Jove Crnomarkovića već nekoliko godina učestvuje na Grmečkim sportskim igrama u Žitištu, igrama u Lušci Palanci, dabarskim sportskim igrama, Grmečkom maršu kao i na humanitarnim turnirima u Staroj Pazovi i okolini.

Novinar Srpskog kola

Dragana Bokun

Nema komentara

Napišite komentar