Uručena posthumna odlikovanja porodicama devet poginulih boraca iz opština Mrkonjić Grad i Petrovac/Drinić

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorad Kojić i predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić uručili su posthumna odlikovanja porodicama devet poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ove opštine i opštine Petrovac/Drinić.

Kojić je rekao novinarima da je od 2012. godine uručeno 1.870 posthumnih odlikovanja na osnovu ukaza donesenog na prijedlog Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske.

On je istakao da na ovaj način predsjednik Republike odaje počast poginulima i njihovim porodicama i da to treba da bude nastavljeno.

“Treba da radimo na institucionalnoj kulturi sjećanja, a ovo je jedan od načina. Treba da se odužimo svim porodicama poginulih, ali i borcima i ratnim vojnim invalidima”, naglasio je Kojić.

Jovanka Vulin, kojoj je danas uručeno posthumno odlikovanje za brata Živka Milića, zahvalila je predsjedniku Srpske i Boračkoj organizaciji što ih nisu zaboravili i što su uz porodice poginulih u teškim trenucima.

“Brat je poginuo 1995. godine na Srbobranu, imao je 24 godine i nije bio oženjen. Nažalost, majka nije dočekala ovaj trenutak, a otac nije mogao da dođe jer je bolestan”, rekla je Vulinova.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je 130 poginulih boraca Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Srpske i 15. septembra – Dana nestalih i poginulih Republike Srpske, na inicijativu Boračke organizacije i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Preuzeto sa: SRNA

Nema komentara

Napišite komentar