Uspješna godina iza Zavičajnog udruženja Banijaca

Još jedna godina je na izmaku, a to je bio povod da se članovi Upravnog odbora Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda okupe  29.12.2019. sa svojim gostima i prijateljima u prostorijama udruženja kako bi se rezimirali događaji iz protekle godine i kako bi jedni drugima poželjeli srećne predstojeće praznike.

Predsjednik udruženja, Miroslav Kovjanić istakao je da je prethodna godina bila uspješna za udruženje. Podsjetio je da su održana dva turnira u kartaškoj igri “Bela”, tradicionalni 13. po redu KUP “Banije” u malom fudbalu, dvanaesto “Banijsko veče” kao i 5. “Banijsko pleteno kolo”. Sa ponosom je istakao da su po prvi put održane kulturno – sportske manifestacije “Banijski višeboj” i etno revija umotvorina i rukotvorina Banijaca.

Pored toga Zavičajno udruženje Banijaca je organizovalo niz književnih promocija, a godinu je obilježila i muška pjevačka grupa udruženja koja je na festivalu “Oj Banijo rodna grudo moja!” u Subotici osvojila drugo, a  na festivalu “Krajiški biseri” u Plandištu prvo mjesto.

Kovjanić se zahvalio svim članovima UO, članovima udruženja, prijateljima i drugim udruženjima, a za doprinos radu udruženja posebno se zahvalio, prisutnom predsjedniku Saveza Srba iz regiona, gospodinu Miodragu Linti kome je u znak zahvalnosti uručio prigodnu plaketu.

“Srećnu Novu godinu vam želim i da se družimo i dalje. Mislim da ćemo raditi još bolje, naravno uz podršku naših prijatelja. Sve što je bilo ružno u staroj da zaboravimo i krenemo bolje i uspješnije.” – poručio je Kovjanić.

Druženje se nastavilo uz jelo i piće, a dobar “štimung” su pjesmom i svirkom napravili “Slavuji sa Busija”.

Vest preuzeta sa: banija.rs

Nema komentara

Napišite komentar