„Vučje srce“ prikupilo dio sredstava za liječenje dječaka Stefana Gončina

 

ZAPJEVAJTE SA NAMA ZA STEFANOV ŽIVOT


Humanitarno udruženje“ Vučje srce“, u saradnji sa, uglavnom, krajiškim izvođačima, organizovalo je u restoranu „Pertove verige“ u Borči, veče narodnih pjesama čiji je sav prihod usmjeren u fond Stefana Gončina, dječaka koji je početkom decembra mjeseca otišao u Istanbul na liječenje. Od kupljenih ulaznica, dobrovoljnih priloga, licitacije umjetničkih djela i bakšiša, kojeg su se izvođači odrekli, ostvaren je prihod od 106.680,00 dinara.

VELIKI ODAZIV PJEVAČA I PUBLIKE


Već u ranim večernjim časovima krenula je muzika, a pomenuti restoran je počeo da se puni gostima. Razmišljalo se samo o tome da se što veći novac prikupi kako bi se pomoglo malom Stefanu i njegovoj porodici, kako bi se obezbjedio dio sredstava neophodnih za njegovo lječenje.

Jovana Gajić, iz humanitarnog udruženja „Vučje srce“, zahvalila se svim pjevačima koji su podržali ovu akciju, ali isto tako i brojnim posjetiocima bez čijih priloga se sredstva ne bi mogla ni prikupiti.

„Stefan, kao i svi njegovi vršnjaci, ima pravo na normalan život i veselo djetinjstvo i zato je misija svih nas veća. Cilj nam je da pokušamo unijeti malo osmjeha i sunca u Stefanov život i podržati ga u njegovoj borbi sa teškom bolešću. Sreća je onih koji mogu pomoći, a upravo time se vodilo naše udruženje i naši prijatelji pjevači kada smo se odlučili za organizaciju jedne ovakve večeri. Ovoliki odaziv pokazuje humanu crtu našeg naroda, da pomogne onda i onome kome je najpotrebnije“, istakla je Jovana Gajić, navodeći da se tom devizom uvijek vodi i udruženje „Vučje srce“ čiji je ona član.

A zatim su ponovo počele da se nižu pjesme i pjevači. Na ovo veče, iz Drvara je došla grupa  Miris zavičaja, čuli su se se Zvuci Krajine, Milivoj Abramović, Šare Legenda, a poseban utisak na publiku svojim melahoničnim glasom i sjajnom pjesmom „Oras“, sve lovorike pobrao je Mile Delija.

Rada Nikačević jedna je od onih koje često pjevaju u ovoj kafani, a ovu veče je bila i jedina predstavnica ženskog pola. To zaslužuje svaku pohvalu. Sa nekoliko pjesama, u dva navrata, Rada je, uostalom kao i ostali izvođači, već raspoloženu publiku podigla na noge.

 

ZA SVAKOG PONEŠTO, SVE ZA STEFANA


U jednoj od pauza „Vučje srce“ je organizovalo licitaciju umjetničkih i drugih radova dobijenih od raznih donatora. Ikone Svetog Đorđa, autora Dejana Savića iz Leštana,  u vrijednosti od 80 evra, kao i još vredniju ikonu Svetog Luke, anonimnog darodavca kupio je jedan čovjek. Zove se Vladan Jović i živi u Borči. Kad su ga upitali šta bi poželio, odgovorio je dobro zdravlje Stefanu. A Šare Legenda je njega počastio sa setom svojih pjesama.

Neke od donacija nisu pronašle ovoga puta svog vlasnika, ali red je da spomenemo Aleksu Kosića iz Sombora koji je organizatorima ustupio flašu sa krstom. Čedomir Sirar iz Banja Luke je poklonio sliku na staklu Karađorđa, lutku Ličanku Željka i Rade iz Kleka, dok je ličku kapu poklonilo KUD „Krajina“. Ove donacije će ostati za neki drugi put, ali svakako veliko hvala onima što su ih poklonili, kažu organizatori iz „ Vučjeg srca“.  Večeri je prisustvovao i narodni poslanik Miodrag Linta. Iskoristio je priliku da pozdravi još jednu akciju ovog udruženja, napravi zajedničku fotografiju sa njima i zamoli ih da porodici prenesu želje za što ranije ozdravljenje njihovog mezimca Stefana.

Nakon toga nastavljen je muzički program. Momci iz grupe Miris zavičaja još jednom su zapjevali, a podržali ih prekounske kolege iz Like „Merak Krajine“. Tako do duboko u noć.

Možda smo nekoga izvođača i preskočili i nismo spomenuli, ali najbitniji cilj ove večeri je postignut. Određeni dio sredstava za Stefana je izdvojen i uplaćen na njegov račun. Sigurno najveća pohvala organizatorima stigla je od Stefanove mame.

„Želim da se zahvalim svim pjevačima i posjetiocima i izrazim žaljenje što niko iz porodice zbog Stefanove situacije nije mogao da prisustvuje večeri. Drago mi je da nisu pravili razliku između djece, jer ona su naša budućnost i sva imaju pravo na nju“, napisala je sutradan organizatorima Stefanova majka uz napomenu, da se dobro dobrim vraća. Mirjana Vuletić predsjednica udruženja “Vučje srce” se zahvalila i Verici i Voji Jovanović na svesrdnoj saradnji u organizaciji večeri, a zanimljivo da je ovom prilikom Vojo postao i član ovog humanitarnog udruženja.

Tekst i fotografije : Željko ĐEKIĆ

This is box title

JAVNOST RADA „VUČIJEG SRCA“


„Vučje srce“ nakon završetka večeri komisijski je prebrojalo sva sredstva prikupljena za Stefana i to su ozvaničili potpisima. O svemu tome slike govore više od riječi…

 

Nema komentara

Napišite komentar