Zavičajna zajednica Republika Srpska iz Subotice proslavila svoju krsnu slavu

Republika Srpska uvijek u našim srcima


U restoranu Dvor u Subotici, 9. januara Zavičajna zajednica Republika Srpska proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Stefana i Dan Republike Srpske.

Gostima se obratio i domaćin slave, predsjednik Zavičajne zajednice RS Milorad Ćopić.

– Želimo da pošaljemo poruku da gdje god se nalazili, a rasuti smo svuda po svijetu, ne smijemo zaboraviti kako je nastala Republika Srpska i kako su mnogi stradali boreći se za nju. Moramo da pokažemo jedinstvo našeg naroda, svi smo mi jedno i čuvamo našu Republiku Srpsku.

Ovogodišnji kum slave Goran Vukadinović je predao kumstvo Jadranku Višnjiću.

Zavičajna zajednica je po riječima Milorada Ćopića najveća Zavičajna zajednica na teritoriji Republike Srbije koja broji preko 2.500 članova. Članovi su Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, pored Zavičajnih dana, gdje sarađuju sa ostalim udruženjima, organizuju i druge manifestacije, kao što je turnir u malom fudbalu, Veče Republike Srpske…

Pored članova Zavičajne zajednice, prisutni su bili i članovi Zavičajnih udruženja Banija, Sloga, Vrbljanci,Udruženje Kraljevina, Manjača, Ozren, Sana, Đurđin, Drežnica Bajmok, Hercegovina, Aleksa Šantić – Šantićani, Srpsko-rusko prijateljstvo Golub, Petar Kočić Apatin, Dušan Silni Lovćenac, Klub izbjeglih i prognanih Bačka Topola, Klub izbjeglih, prognanih i doseljenih Pačir, među gostima su bili i mnogi privrednici iz Subotice koji vode porijeklo sa područja Republike Srpske.

Novinar Srpskog Kola
Dragana Bokun

 

Nema komentara

Napišite komentar