Савез Срба из региона објавио Програм рада

Савез Срба из региона је удружење грађана којe својим Програмом одређује циљеве за које ће се залагати и настојаће да их реализује кроз сарадњу са државним и другим институцијама.

Сматрамо да је питање Срба у региону једно од најзначајнијих државних и националних питања и да Србија има обавезу да активно и свакодневно ради на опстанку и побољшању њиховог положаја.

Сматрамо да Србија има обавезу да далеко више помогне протјераним Србима и другим оштећеним грађанима у рјешавању имовинских и других проблема у земљама поријекла и стамбених и бројних oсталих питања у процесу интеграције до коначних и трајних рјешења.

Залажемо се за израду српског националног програма као једног од најважнијих предуслова јачања српског јединства и очувања националног и културног идентитета. Недостатак националног програма јесте један од узрока кризе идентитета српског народа.

Вјерујемо да су, поред Косова и Метохије, „бијела куга” и изумирање српског села кључна питања за опстанак Србије и српског народа и да морају имати приоритет у рјешавању.

Савез Срба из региона позива све грађане да нам се придруже и својим дјеловањем допринесу реализацији нашег Програма.

Глас подршке Програму Савеза Срба из региона можете дати попуњавањем обрасца или позивом на бројеве телефона: 021 661 3600, 065 2270 701 или 065 2700 442.

 

ПРОГРАМ САВЕЗА СРБА ИЗ РЕГИОНА
можете отворити кликом на документ испод:

Коментари
 • Avatar

  Raduje me vaša inicijativa,smatram da nerešeni problemi nastali tokom ratova 90 tih i koji se manifestuju i danas kroz antisrpsku politiku u regionu su i posledica stanja u Srbiji tokom vladavine DOS .Politika nagodbi Tadića i Josipovića pokazala se kao obmana,tako da ne ostaje ništa drugo nego organizacija prvo nas krajišnika i davanje inicijative kroz institucije države Srbije.To i jeste jedini put koji otvara mogućnost za pokretanje akcije na nivou EU i UN.

  четвртак, 03. децембра 2020.
 • Avatar

  Iz Srbije su Srbi a iz regiona Srbijanci 😂😂😂

  субота, 05. децембра 2020.
 • Avatar

  Ne ,gospodine Srbine,Srbi su pripadnici jedne nacije koja se naziva” Srbi” pa bilo gdje živjeli a” srbijanci” su svi pripadnici raznih narodnosti i pripadnici svih etničkih manjina koji imaju državljanstvo drzave Srbije!

  уторак, 08. децембра 2020.

Напишите коментар