Линта и Киковић разговарали у Скупштини Србије: Потребно основати Министарство за Србе у региону

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта примио је 7. новембра 2019. године у Скупштини Србије предсједника Српске народне одбране Васојевића и потпредсједника Скупштине општине Беране Горана Киковића. На састанку су размјењена мишљења о о тешком положају Срба у Црној Гори. Линта је посебно истакао да снажно подржава борбу Срба у Црној Гори да сачувају свој идентитет и да се изборе за своја људска и национална права. Оба саговорнмика су се сложила да је један од предуслова успјешне борбе да се наредном периоду треба боље организовати, како матична држава Србија тако и сами Срби у Црној Гори и Васојевићима.

Народни посланик Линта упознао је Киковића са својом инцијативом да Србија треба да оснује Министарство за Србе у региону које би се свакодневно и на систематски начин бавило рјешавањем бројних проблема Срба који живе у Црној Гори, Хрватској, БиХ и другим државама региона. Наведено Министартсво би требало да има озбиљан буџет и веома стручне и квалификоване људе. Киковић је дао пуну подршкој Линтиној иницијативи.

Линта је истакао да подржава иницијативу Горана Киковића за отварање конзулата у Беранама или барем за почетак, конзуларне канцеларије, како би се изашло у сусрет српском народу са сјевера Црне Горе, да све послове везане за ову тематику могу обавити у Беранама и да Срби овог подручја могу на бољи и квалитетнији начин остварити сарадњу са матицом.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар