Линта: Неозбиљан позив Лоре Видовић да пјевач Марко Перковић одустане од усташког поздрава „За дом спремни“

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује као неозбиљан и смешан позив хрватског заштитика грађана Лоре Видовић да један од главних промотера усташтва пјевач Марко Перковић Томпсон одустане од усташког поздрава „За дом спремни“. Марко Перковић Томпсон и многи Хрвати неће никад одустати од усташког поздрава „За дом спремни“ јер је Туђманова Хрватска настала на темељима злочиначке НДХ.

Јасно је као дан да је тзв. Домовински рат био наставак рата НДХ за Велику Хрватску без Срба и да га није могуће одвојити од усташтва. Нису се хрватски ветерани борили за вриједности антифашизма и за мултиетничку Хрватску у којој би хрватски и српски народ били равноправни већ за обнову НДХ што је значило масовно убијање и протјеривање Срба и отимање и уништавање њихове имовине.

Линта истиче да је Лора Видовић у свој анализи тачно истакла да све битне инситуције толеришу усташтво и усташке симболе: полиција, судови, тужилаштво, Католичка црква, Хрватска телевизија и други медији. Поред наведених институција усташтво толеришу и промовишу ХДЗ и друге странке деснице, пола милиона хрватских ветерана, Фудбалски савез Хрватске и многи други. Такође, Лора Видовић тачно каже је у Хрватској усташтво постало општеприхваћено, да се увукло у све поре друштва и да је фактички рехабилитовано. Због тога је сасвим нормално да већина Хрвата прозивање и критику усташа сматра блаћењем тзв Домовинског рата.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар