Линта: Орешковић и Карамарко хоће да заврше посао свог идола Фрање Туђмана

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује скандалозном изјаву Тихомира Орешковића на пријему у Српском народном вијећу да je за ћирилицу у Вуковару још рано јер су ране свјеже и вријеме треба да учини своје. Овим Тихомир Орешковић заједно са Хрватском демократском заједницом и коалицијом Мост, који су га подржали за мандатара нове хрватске Владе,  шаље јасну поруку преосталим Србима у Хрватској да нису добродошли и да им је најбоље да се иселе или асимилују.

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта оцјењује антисрпском  изјаву предсједника Хрватске демократске заједнице Томислава Карамарка да насилно наметање ћирилице у Вуковару није добро јер се тобоже крши члан осам Уставног закона о мањинама, као и да у Вуковару још ходају заједно жртве и злочинци. На овај начин Томислав Карамарко отворено шири мржњу и нетрпељивост према преосталим Србима у Хрватској с циљем да код њих изазове осјећај страха и  несигурности.

Очигледно је према Линти да Тихомир Орешковић и Томислав Карамарко имају задатак да заврше посао свог идола Фрање Туђмана и усташке емиграције  да и оно мало Срба потпуно нестану са подручја данашње Хрватске.  Због тога Линта апелује на Високу представницу Еворпске уније за спољну политку и безбедност Федерику Могерини да упозори Тихомира Орешковића и Томислава Карамарка да је неприхватљиво њихово антиевропско понашање с циљем негирања ћирилице као темеља националног и културног идентитета Срба у Хрватској.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар