Линта: Потребна заједничка српска листа у Федерацији БиХ на парламентарним изборима у БиХ у октобру ове године

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије присуствује оснивачком скупу Заједнице српских завичајних удружења који се данас одржава у Дрвару. Линта је истакао да се Срби у Федерацији БиХ налазе у трагичној ситуацији јер се суочавају са дискриминацијом у запошљавању, образовању, расподјели средстава у буџетима општина, градова, кантона и федерације, отимањем имовине и бројним другим проблемима.

Стратешки циљ српског народа у ФБиХ јесте борба за опстанак и његова колективна политичка и људска права. Због тога је најважнији задатак да се постигне јединство српског народа у ФБиХ и ојачају политичке позиције Срба у кантонима и Сарајеву. То конкретно значи да је јединствени наступ српских политичких странака и организација у ФБиХ једина шанса да Срби остваре добар резултат на предстојећим изборима у БиХ у октобру ове године и изаберу своје легитимне и аутентичне представнике.

Линта позива све српске странке у ФБиХ да започну разговоре и кроз размјену мишљења и идеја дођу до заједничког програма и до заједничке српске листе. Питање јединства Срба у Федерацији БиХ је питање њиховог опстанка и начин да покушају да одлучују о својој судбини као друга два народа у ФБиХ. Не постоји друга могућност да се Срби у ФБиХ изборе за своја права и опстанак јер су сувише малобројни и слаби а њихов број се смањује из године у годину.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар