Линта позива Србе да се не друже са Хрватима који Томпсосна сматрају идолом и да не навијају за Хрватску

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позива све Србе и грађане Србије да се због части и морала не друже и не буду пријатељи са Хрватима или полу Србима који Марка Перковића Томпсосна сматрају својим идолом, краљем, тзв. домољубом и доказаним патриотом, као и да не навијају за овакву Хрватску на било ком спортском или другом такмичењу.

Разлог је јасан. Марко Перковић Томпсон и његови бројни обожаватељи из свих сфера хрватског друштва величају усташку зликовачку идеологију и тиме дубоко вријеђају српске жртве у НДХ и Србе које су побиле и протјерале разне хрватске војне и паравојне формације током грађанског рата у Хрватској и БиХ, али и читав српски народ.

Линта оцјењује да је наступ главног промотера усташтва и србомрсца Марка Перковића Томпсона на јучерашњем концетру у Глини, поводом званичне прославе убијања и протјеривања Срба, био потпуно очекиван и нормалан у Туђмановој Хрватској. Марко Перковић Томпсон је пројекат хрватске државе, Католичке ркве, тзв. бранитеља и ХДЗ-а чији је задатак да допринесе ширењу усташке идеологије и рехабилитацији нацистичке НДХ.

Домаћини Марку Перковићу Томпсону ове године у Глини били су, његови обожаватељи и сљедбеници усташтва, бискуп сисачки Владо Кошић, жупан сисачко-мославчаки Иво Жинић и градоначелник Глине Стјепан Костањевић са својим сарадницима. Програм је водио Велимир Бујанец који је уредник и водитељ проусташке емисије Бујица. Томпсон је свој концерт у Глини, на коме је присуствовало преко 80.000 присталица усташтва, започео и овај пут са кољачким поздравом „За дом спремни“ и пјесмом „Бојна Чавоглаве“ у којој крајишке Србе назива бандом које ће рука правде стићи и у Србији.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар