Линта са представницима прогнаничких породица на састанку у ЈУП-у

Дана 29. априла 2022 године у просторијама Јединице за управљање пројектима (ЈУП) у Београду одржан је састанак коме су присуствовали представници 270 прогнаничких породица зграде која се налази у улици Акробате Алексић у насељу Камендин 1 (општина Земун), представници ЈУП-а и народни посланик Миодраг Линта. У име прогнаничких породица присуствовали су: Милош Туцовић, Дарко Мушкиња, Драгица Пикула и Никола Крећа. Од стране ЈУП-а били су присутни шеф кабинета директора Јован Лазаров са сарадницима Тањом Кадијевић и Радомиром Косојевићем.

Представници прогнаничких породица из наведене зграде упутили су молбу Линти да им помогне у рјешавању проблема и уговори састанак у ЈУП-у како би изнијели низ тешкоћа због лоше урађених радова на згради и затражили отклањање недостатака који су до сада више пута истицани на многим мјестима код надлежних институција. ЈУП је једна од државних институција која је надлежна за реализацију Регионалног стамбеног програма.

И даље остаје проблем у вези неравномјерног централног гријања и појединих станова од уселења па до данас који су хладни. У међувремену дошло је на појединим мјестима до цурења воде са крова у станове, цурења воде по електричним инсталацијама и електро ормарима. Вода се такођер појавила у подземним гаражама на фасадама које су попуцале заједно са зидовима. На згради је дошло до отпадања покривних лимова, поломљених олука и низ других незавршених радова. Станари се питају коме више да се обрате и чије су обавезе да се изврши санација и отклоне недостатци. На наведене тешкоће сви перу руке и ничија више није обавеза да се рјеше проблеми како истичу управници улаза.

Они такођер траже увид у пројекат, записнике примопредаје и сву другу документацију која би их довела до коначног рјешења. Од стране представника ЈУП-а дато је неколико савјета и упустава шта чинити у наредном периоду и коме се обратити.

Обзиром да је у току откуп станова а још сви нису откупљени власник зграде је још увијек Град Београд. На основу свега изнешеног у току састанка проистекла су два закључка:

Први да се управници стамбених заједница у пет улаза заједнички писмено обрате Градском секретаријату за инвестиције, конкретно секретару Луки Петровићу у вези поправака и санације неизвршених радова. Обзиром да је инвеститор био Град Београд а по Закону о планирању и изградњи гарантни рок траје 5 година. То значи да треба хитно затражити да се отклоне уочени недостаци који до сада нису урађени.

Други закључак се односи на обраћање Градском секретаријату за урбанизам код којег се налази пројекат и у исти изврши увид од стране стручних лица на основу у тога утврдити да је све урађено како треба по пројекту.

На крају састанка Линта је обећао да ће и у наредном периоду помоћи шта буде у његовој моћи да се дође до коначног рјешења наведених проблема.

У Београду, 29. април 2022. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар