Линта упутио допис за 530 породица корисника СИРП програма у 7 локалних самоуправа

Желим да вас информишем да ће ваш дугогодишњи проблем  ускоро  коначно бити ријешен.  Наиме, шеф кабинета Предсједника Републике Ивица Којић ми је у уторак 4. јуна рекао да ће Влада Србије  до краја овог мјесеца да усвоји закључак по коме ће 530 избјегличких и других породица које су корисници СИРП програма и живе у седам локалних самоуправа у Србији коначно добити право откупа својих стамбених јединица.  У питању су шест градова: Ниш, Краљево, Ваљево, Крагујевац, Чачак, Панчево и  општина Стара Пазова.

Добро вам је познато да од тренутка када сам постао народни посланик 2012. године водим тешку и упорну борбу да Влада ријеши ваш проблем. Одржан је низ састанка са више министара (Велимир Илић, Зорана Михајловић, Александар Вулин), са више државних секретара,  помоћника министара и других представника власти, као и са комесаром за избјеглице Владимиром Цуцићем. Нажалост, све је било без успјеха. Такође, у Скупштини Србије сам више пута говорио о вашем проблему.

Посебно желим да нагласим да сам, од маја прошле године, у сталном контакту са савјетником предсједнице Владе Аном Брнабић  који се зове Ђорђе Милошевић. Претходно сам одржао састанак са предсједницом Владе коју сам замолио да помогне да се наведени проблем коначно ријеши на начин да породице СИРП програма добију право откупа. Госпођа Брнабић је обећала подршку и одредила свог савјетника Ђорђа Милошевића да  се бави рјешавањем проблема у сарадњи са мном.

Такође, фебруара ове године одржао сам састанак са шефом кабинета  Предсједника Ивицом Којићем.  Током састанка замолио сам Ивицу Којића да у сарадњи са кабинетом предсједнице Владе помогне да  корисници  СИРП  програма  коначно добију право откупа својих стамбених јединица.

Нови састанак са Ивицом Којићем  одржан је 28. маја у Скупштини  Србије за вријеме док је трајала ванредна сједница о питању Косова и Метохије. И на овом састанку тражио сам од Којића да се што прије ријеши проблем корисника СИРП програма и заврши њихова деценијска агонија и неизвјесност. Којић је током овог састанка телефонски  разговарао са савјетником предсједнице Владе Ђорђем Милошевићем. Обојица су ми дала чврста увјеравања да ће наведени проблем ускоро бити ријешен.

Народни посланик
Миодраг Линта

Коментари
 • Postovanje za vas gospodine Linta.Obraduje me uvijek kad cujemo da se rjesavaju stambeni problem.Mi u Sapcu smo uskraceni za takvo nesto jer Nas povjerenik za izbjeglice nema nikakvih programa I nema nista Novo.Da li je moguce da se nesto uradi po Tom pitanju.

  четвртак, 06. јун 2019.
  • Поштована Миро,

   Пошаљите ми ваше име и презиме и број телефона поруком на мој телефон 063 76 8 6 837. Учинићу све што будем могао да помогнем.

   петак, 07. јун 2019.
 • dobra vest drago nam je da se nešto počelo rešavati.nama u Ožačkoj opštini su dali otkup ali nadaju upis u katastar vać nekoliko godina .Tako će biti i svm drugima?.dali smo mi građani drugog reda to jest bez reda.

  четвртак, 13. јун 2019.
 • daju otkup a nedaju upis u katastar kao u ožacima

  четвртак, 13. јун 2019.

Напишите коментар