На приједлог Линте одржан састанак у Комесаријату за избјеглице јер 302 избјегличке породице нису добиле грађевински материјал

У Комесаријату за избјеглице на Новом Београду у сриједу 5. септембра одржан је састанак поводом чињенице да 302 избјегличке породице са подручја Града Београда још увијек нису добиле грађевински материјал да заврше своје куће. Састанак је сазвао народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта. На састанку су, поред Линте, присустовали комесар за избјеглице Владимир Цуцић са сарадницима, један од добављача Саво Латиновић и 40-так представника породица . Састанак је на почетку напустио директор ЈУП-а (Јединица за управљање пројектима) Драган Катуца због присуства једног од добављача што је изазвало незадовољство представника избјегличких породица.

Присутни представници избјегличких породица су исказали велико огорчење јер Комесаријат за избјеглице и ЈУП нису урадили свој посао тј. нису обезбедили да 302 избјегличке породице добију грађевински материјал још прошле године а сада пријети реална опасност да га не добијучак ни до краја ове године. Линта је критиковао рад ЈУП-а и Комесаријата за избјеглице и дао максималну подршку избјегличким породицама. Он је предложио да се организује хитан састанак код потпредсједника Влад е и министра спољних послова Ивице Дачића на коме би били присутни, између осталих, комесар за избјеглице Цуцић, директор ЈУП-а Катуца и представници избјелгичких породица. Циљ састанка би био да се не поништава други тендер за набавку грађевинског материјала, што тражи Катуца, већ да се уз одређене корекције што прије потпише уговор са добављачима и да се почне са испоруком грађевинског материјала за 302 избјегличке породице да заврше своје куће прије зиме. Присутни представници избјегличких породица су једногласно прихватили приједлог Миодрага Линте.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар