Цвијановић: Српска ће се борити за свој интегритет и уставну позицију

Република Српска је принуђена да се свим расположивим средствима брани и бори за свој интегритет и уставну позицију. Желимо мир и дијалог с асвима у БиХ, али ћемо за сваки удар узвратити институционалним одговором, поручила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић на свечаном пријему у Београду поводом Дана Републике Српске и 28. годишњице од доношења првог Устава.

Истакла је да је БиХ требала бити заједничка земља, али да се Српска свакодневно суочава са проблемима.

–  Ми не желимо да сносимо ни одговорност ни политичке терете зато што је неко други учинио да неко функционише на сили и пријетњама, а не на договору и дијалогу – изјавила је она.

Нагласила да оно што је непромјењиво јесте свијест о важности постојања Републике Српске.

– Драго ми је што смо опет заједно, а част и задовољство што смо вечерас у Београду. У периоду од 28 година стало је много искушења, али и лијепих ствари – изјавила је предсједница Српске.

Цвијановићева је навела да је политика двоструких стандарда опште присутна цијелој регији због чега је она у комплетном нереду.

– Република Српска је гаранција нашег опстанка, безбједности, развоја и просперитета. Не желимо ништа што је туђе, али нећемо дозволити да се одузима оно што је наше. Српској покушавају оспорити права која су јој Уставом загрантована – нагласила је она.

Она је поручила да је намјера да се у нарендом периоду још више гради и развија Република Српска.

– Једини правни ослонац јесте Србија и због тога смо захвални државном руководству на чеклу са предсједником Александром Вучићем. Данашња сарадња је интензивнија него што је икад била – закључила је Цвијановићева.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар