Дегутантна порука против Срба загребачких БББ-а

Навијачи загребачког Динама, познатији као Бед блу бојси синоћ су у загребачкој Кустошијанској улици окачили увредљив транспарент са натписом „Јебат ћемо српске жене и дјецу“ и заставе ХОС-а.

Ова вест изазвала је велику пажњу у хрватском медијима, а објављена је на фејсбук профилу Самосталне демократске српске странке и твитер налогу Српског народног већа. Аутор фотографије је загребачки фотограф Никола Шолић. На фотографији се види десетак младића обучених у црно, који уз бакљаду држе транспарент на којем пише „Јебат ћемо српске жене и дјецу“ те две заставе ХОС-а уз напис „За дом спремни“. Такође, виде се и окачени шалови београдских фудбалских клубова Партизан и Црвена звезда, који су вероватно имали улогу одузетих трофеја.

Шолић је на свом фејсбук профилу окачио три фотографије уз коментаре: „Загреб – Кустошија – и пјевају ‘уби , уби, уби’ … ни мање ни више ‘Србина, Србиннааа’ – благо нам се“, „Загреб – Кустошија – ‘Пургери’? – дно дна“ и „Загреб – Кустошијанска – чудне поруке уз пјесму ‘уби, уби’ ‘пургерске’ младежи.“

Ово је само један у низу инцидената у режији Бед блу бојса о чему сво већ писали. Из хрватског фудбалског шампиона, али и на страницама њихове навијачке групе нико се још није огласио као ни о једној овогодишњем испаду својих навијача.

Преузето са: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар