АКТУЕЛНО:

ДЕПОРТАЦИЈА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Свештенику из Пљеваља Саши Јањићу наложено да до 25. јуна напусти територију Црне Горе!

Архијерејском намеснику пљеваљском, протојереју – стврофору Саши Јањићу, данас је у станици Пограничне полиције Црне Горе у Пљевљима издато решење по коме му се ускраћује боравак на територији ове државе коју је дужан да напусти у року од седам дана, односно до 25. јуна. Свештеник има право жалбе на ово решење у року од пет дана, а жалба одлаже извршење.

-Погранична полиција донела је решење којим ми се ускраћује боравак на територији Црне Горе. По том решењу, дужан сам да Црну Гору напустим у року од седам дана. Искористићу право жалбе и жалићу се на ово решење. Боравак у Црној Гори ускраћује се мени, а не и мојој породици – рекао је за „Искру“ свештеник Јањић.

Иначе, испред станице пограничне полиције Црне Горе у Пљевљима окупио се данас, док је свештеник Јањић био на разговору на који је позван јуче, велики број људи из Пљеваља и околине који су подржали свештеника.

-Предстоји ми велика борба, али и велика борба за цркве у Црној Гори. По мом мишљењу, ускоро ће се у истој ситуацији, да им се ускрати боравак у Црној Гори, наћи још барем 11 или 12 мојих колега, свештеника из овог краја. У станици ми је речено да ми се боравак ускраћује због тога што немам, како они кажу, пријављен боравак и радну визу, иако сам ја већ 20 година овде – каже Јањић.

Више стотина људи, допратило је јутрос свештеника Јањића од цркве на Гукама изнад Пљеваља до станице пограничне полиције дајући му на тај начин подршку.

Архијерејском намеснику пљеваљском протојереју-ставрофору Саши Јањиц́у јуче је уручне позив да се јутрос у 9 сати јави у станицу граничне полиције у Пљевљима, а из Митрополије црногорско-приморске саопштили су да страхују да ц́е му бити уручено решење за депортацију.

Вест преузета са: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар