Линта апелује на МСП и Комесаријат да коначно уруче кључеве за 235 избјегличких породица који су добили станове у насељу Овча

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта апелује на Министарство спољних послова и Комесаријат за избјеглице да коначно уруче кључеве за 235 избјегличких породица који су добили станове у београдском насељу Овча. У поментом насељу изградња 235 станова је завршена у децембру прошле године и избјегличке породице су требале да се, према договору, уселе у њих прије Нове године.

Нажалост, прошло је већ два мјесеца а 235 избјегличких породица још увијек не зна када ће им бити уручени кључеви од станова. Избјегличке породице се огорчене јер се суочавају са бројним проблемима. Неке од њих су отказале станове у којима су живјели као подстанари, друге имају проблем са гријањем јер нису купиле огрев, треће су исписале своју дјецу из школа гдје су живјели као подстанари, четврте су купиле намјештај за стан и сада не знају шта ће са њим до усељења и др.

Линта истиче да су многе избјегличке породице подстанари од 1991/1992. или од 1995. године и да су за кирију потрошиле на десетине и десетине хиљада марака односно евра. Нажалост, држава Србија није послије завршетка рата урадила државни програм рјешавања стамбеног питања стотина хиљада протјераних Срба и других грађана са подручја данашње Хрватске, Федерације БиХ, Словеније и са Косова и Метохије.

Избјегла и расељена лица су у највећој мјери била препуштена сама себи да се сналазе како знају и умију. Због тога је обавеза надлежних органа да што прије уруче кључеве за 235 избјегличких породица, као и да максимално убрзају рјешавање стамбеног питања још великог броја избјелих и расељених који су и даље подстанари или живе у условимаа који нису достојни човјека.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар