Хрватска одбацила

Линта: Безочна лаж Колинде Грабар Китаровић да је акцијом „Масленица“ 21.01.1993. године Хрватска одбацила агресорске снаге

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује безочном лажи изјаву хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да је војно-полицијском акцијом „Масленица“ 22. јануара 1993. године Хрватска одбацила агресорске снаге и затим их двије године касније потпуно војно поразила у акцији „Олуја“. Лажну теорију да је узрок домовинског рата била агресија на Хрватску поновили су данас у Задру и потпредсједник хрватске Владе и министар одбране Дамир Крстичевић, потпредсједник Хрватског сабора Милијан Бркић и генерал Анте Готовина. Хрватски званичници настављају упорно да понављају лажи о српској агресији и тиме шире мржњу и непријатељство према Србији и српском народу.

Линта истиче да је Хрватска на данашњи дан прије 25. година извршила агресију у акцији „Маселница“ на српска села у Равним котарима. Акција Масленица, као и друге хрватске војно-полицијске акције, је била злочиначка акција јер је циљ био протјеривање српског народа са својих вјековних подручја и остварење пројекта етнички чисте Велике Хрватске. О остварењу тог злочиначког циља режим Фрање Туђмана је извршио стравичне злочине над српским цивилима и заробљеницима и систематски уништавао, пљачкао и отимао српску имовину. Линта позива српско тужилаштво да процесуира злочине који су се десили у акцији Масленица, међу којима је и онај на Малом Алану када су на свиреп начин убијена 22 припадника војске РСК. Јасно је да хрватско правосуђе води бесконачне истраге против НН лица за злочине у акцији Масленица и да нико неће бити оптужен а камоли осуђен.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар