Линта други пут спречио рушење куће Радомира Гаћеше у Реснику код Београда

Народног посланика Миодрага Линту поново је позвао  у помоћ протјерани Србин из Грачаца Радомир Гаћеша због новог покушаја да се сруши његова кућа коју гради у Реснику код Београда.  Наиме, по налогу Електромреже Србије рушење куће је било заказано за 22. октобар у 10 часова, наводно због далековода. Линта је звао надлежне институције на  државном и локалном нивоу и тражио да се не руши кућа већ да се рјешење нађе искључиво нађе путем разговора и договора. Рушење куће је поново обустављено. Први пут рушење куће је било заказано за 23. септембар. Испред куће су Радомир Гаћеша, адвокати, дио комшија и рођака  заједно са Линтом.

Линта  је путем телефона, између осталих, разговарао са Тамаром Црвеницом, извршним директором за правне послове у Електромрежи Србије и затражио хитан састанак са директором Јеленом Матејић. Он је током разговора са Црвеницом истакао да у зони далековода има значајан број објеката који су такође бесправно саграђени али за њих није донијето рјешење о рушењу. Поред тога, Линта је нагласио да су пуномоћници Радомира Гаћеше ангажовали судског вјештака. Стручни став вјештака јесте да се сигурна удаљеност далеководних проводника од крова стамбеног објекта може постићи на два могућа начина. Прва варијанта је постављање новог стубног мјеста у близини стамбеног објекта. Друга варијанта је да се уради подземни кабловски вод.

У Београду, 22. октобар 2021. године

                                                                                                              Информативна служба
Савеза Срба из региона

Коментари
  • Gdje je taj Gaćeša služio armiju, da nije u Zagrebu 1982 na Borongaju VP 1315 ABHO bataljon. Ako je taj onda znam da je vrlo odgovoran i disciplinovan, naši bi ljudi rekli dobar čovjek možeš se pouzdati u njega. Zato mislim da je Linta na dobrom putu i da će zaista pomoći Radovanu da sačuva svoju građevinu i da u njoj srećno živi svoj porodični život.
    Sretno drugari i ne dajte da nam ruše s teškom mukom stvorena gnjezda.

    субота, 23. октобар 2021.

Напишите коментар