Линта посјетио ратне војне инвалиде у земунском насељу Камендин

Народни посланик Миодраг Линта посјетио је ратне војне инвалиде у земунском насељу Камендин, улица Душана Мађарчића Корчагина 2, улази од 2 до 20. Ратни војни инвалиди и социјално угрожене породице се суочавају са бројним проблемима који се тичу безбедности, гријања посебно у улазима од 12 до 20, откупа станова, стављања у функцију гараже у згради, асфалтирања улице и уређења зелене површине испред зграде, рјешавања статуса простора за рад удружења РВИ и др.

Један од главних проблема  је питање безбедности јер дио Рома, који живе преко пута,  свакодневно крши јавни ред и мир и угрожава безбедност грађана. Станари улаза 18 и 20, али и других улаза, често зову полицију у полицијској испостави Земун поље због галаме, разбијања стакала на пословним просторима, стубишних стакала, паљења гума и др. Сви станари се слажу да би једино право рјешење било да се постави полицијски пункт. Стално присуство полицијских службеника један је од кључних предуслова да се грађанима гарантује безбедност и јавни ред и мир.

Линта  је обећао да ће поново послати допис министру унутрашњих послова Александру Вулину  са захтјевом да прими делегацију забринутих и огорчених  грађана из Камендина како би се питање безбедности коначно ријешило.  Такође, Линта је обећао да ће тражити састанак код надлежних лица у Граду Београду везано за рјешавање питања откупа станова, стављања у функцију гараже у згради, асфалтирања улице и уређења зелене површине испред зграде, рјешавање статуса простора за рад удружења РВИ и др. Линта је договорио са надлежним лицем да ЈП „Београдске електране“ да пошаљу екипу која ће обићи подстанице и станове с циљем да се отклоне кварови.

У Београду, 18.октобар 2021. године

                                                                                                 Информативна служба

                                                                                                  Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар