АКТУЕЛНО:

Линта: Хапшење Марка Ђурића представља безуман и антиевропски чин сепаратистичке власти у Приштини

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да хапшење директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића у Косовској Митровици представља безуман и антиевропски чин сепаратистичке власти у Приштини с циљем да се понизи Србија и застраше преостали Срби у јужној српској покрајини.

Јасно је да сеператистичке власти у Приштини добро знају да дијалогом и компромисом не могу да остваре независно Косово све док год постоје Срби на Косову и Метохији и све док Србија води политику чувања и јачања пријатељских односа са Русијом, Кином и другим државама које поштују начела међународног права.

Линта сматра да државно руководство треба да реагује мирно али одлучно на наведени безуман и антиевропски чин јер свака исхитрена и непромишљена реакција може додатно отежати положај Србије и преосталих Срба на Косову и Метохији. Србија се не бори само против сепаратизма косовних Албанаца већ прије свега против западних сила које двије деценије воде неразумљиву и штетну политику стварања независног Косова кршећи Повељу Уједињених нација.

Србија треба да мирним путем стави јасно до знања западним силама да никада неће признати лажну државу Косово јер на тај начин поштује сопствени Устав, међународно право и даје пуни допринос очувању мира и стабилности у региону у Европи.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар