(ХРТ) активно ради

Линта: Хрватска радио-телевизија (ХРТ) активно ради на рехабитацији усташтва и НДХ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поводом рекламирања ревизионицичке књиге и филма Романа Лељака „Мит о Јасеновцу“ и филма Јакова Седлара „Сто година србијанског терора у Хрватској `1918.-2018“ као један у низу доказа да Хрватска радио- телевизија (ХРТ) активно ради на рехабитацији усташтва и НДХ.

На ХРТ-у се, између осталог, велича један од главних промотера усташтва и човјека који пјева о клању Срба Марко Перковић Томпсон за кога се каже да васпитава нове генерације Хрвата патриотизму и честитости; на ХРТ-у се велича терориста и отмичар авиона Звонко Бушић; на ХРТ-у гостују историчари и друге личности који отворено говоре да је највећа фабрика смрти на Балкану Јасеновац био сабирни и радни центар у коме су логораши гледали позоришне представе и бавли се спортским активностима.

Линта истиче да је један од главних циљева ХРТ-а да активно допринсе потпуној ревизији историје Другог свјетског рата и читавог 20. вијека на простору бивше Југославије.. То у суштини значи да се обје Југославије представе као тамнице хрватског народа; Срби као агресори и злочинци, нацистичка НДХ као права држава хрватског народа а усташки зликовци као борци за хрватску слободу, мученици и шехиди.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар