Линта: Јасно је да САД стоје иза непријатељског понашања Приштине

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да увођење стопостотне таксе на српску робу и упад и хапшења који су извели припадници специјалне јединице Росу на сјеверу Косова представљају непријатељске акте с циљем да се Србија коначно примора да призна лажну државу Косово.

Јасно је као дан да иза оваквог непријатељског понашања Приштине стоје, прије свега, Сједињене Америчке државе које су незадовољне што им је пропао план да лажна држава Косово постане чланица Интерпола. Приштина и њихови ментори у САД и другим западним центрима моћи настоје да серијом бруталних провокација изазову што већи страх и несигурност међу Србима на Косову и Метохији с поруком да се иселе или да признају лажну државу Косово. САД и Приштина настоје једностраним акцијама да изврше додатни притисак на државно руководство Србије да капитулира и одустане од проналажења компромисног рјешења за Косово и Метохију.

Србија треба да реагује мудро и стрпљиво и да не насједа на провокације али и да пошаље јасну поруку да ће свим средствима бранити Србе на Косову и Метохији у случају да Приштина добије сигнал за војну акцију с циљем етничког чишћења нашег народа.

Инфомативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар