Линта: Пресуда Жупанијског суда у Сплиту пензионисаном генералу ЈНА Бориславу Ђукићу лажна и неразумна

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да је пресуда пензионисаном генералу ЈНА Бориславу Ђукићу лажна и неразумна јер је тобоже, по наређењу Ратка Младића и генерала Миле Новаковића, наредио минирање бране Хидроцентрале Перућа.

Генерал Ђукић је осуђен на девет година затвора на Жупанисјком суду у Сплиту због наводног ратног злочина над цивилима. Пресуда је донијета без било каквих доказа и то на основу изјава српских ратних заробљеника које су дали под жестоким батинама и тортуром у хрватским затворима, као и основу изјава посредних свједока.

Линта истиче да наведена пресуда генералу Ђукићу представља наставак низа политички мотивисаних и антисрпских пресуда хрватског правосуђа. У Хрватској се сваки припадник ЈНА и војске и полиције Републике Српске Крајине сматра кривцем а правосуђе има задатак да доношењем хиљада лажних и неразумних пресуда потврди бесмислену тезу да су крајишки Срби извршили агресију на Хрватску.

Шешељу за прогон

Србија има обавезу да активно помогне припадницима ЈНА и Војске и полиције РСК против којих хрватско правосуђе константно покреће лажне истраге, подиже лажне оптужнице и доноси лажне пресуде.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар