Линта: Најаву организације Мајке Сребренице да ће тужити Србију и Републику Српску подржавају бошњачки политичари и вјерски достојанственици

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као лицемјерну најаву политичке организације која себе назива Мајке Сребренице да има право, након првостепене пресуде генералу Младићу, да тужи Србију и Републику Српску. Политичка организација Мајке Сребренице не може да прежали што суд није прихватио доказе да је и у другим општинама изван Сребренице тобоже почињен геноцид над Бошњацима, као и што није утврђена одговорност Србије за те догађаје.

Наведени став дијеле готово сви бошњачки политичари, интелектуалци и вјерски достојанственици и снажно се залажу да Србија мора бити осуђена за непостојећи геноцид у Сребреници. Очигледно је да Бошњаци нису спремни да се суоче са погрешном политиком Алије Изетбеговића већ и даље упорно инсистирају да су само они били жртве а Срби злочинци. Због тога негирају српске жртве, релативизују страдање Срба а своје злочинце претварају у хероје и свеце. Без суочавања Бошњака са својом тамном прошлошћу свака прича о помирењу и међусобном поштовању је осуђена на неуспјех.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар