Линта: Срамна, неморална и неправедна пресуда генералу Младићу; Генерал Младић је српски херој који је часно бранио свој народ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као срамну, неморалну и дубоко неправедну одлуку Хашког трибунала да генерала Ратка Младића осуди на доживотну казну затвора. Пресуда генералу Младићу је нажалост била очекивана и представља само једну у низу антисрпских пресуда и одлука Хашког трибунала. Оно што је најважније од свега јесте да је генерал Младић српски херој који је часно бранио свој народ и то неће да промјени никаква пресуда лажног суда у Хагу. Не постоји ниједан доказ да је Ратко Младић наредно неки злочин али то није занимало Хашки трибунал јер је осуђујућа пресуда унапред била написана. Посебно је срамно образложење Хашког трибунала да је генерал Младић значајно допринио извршењу непостојећег геноцида у Сребреници.

Линта истиче да је свима је јасно да је Хашки трибунал обичан инструмент западних сила које 27 година воде штетну и погрешну политику према западном Балкану. За западне силе Срби су и даље колективни кривци и злочинци за оружане сукобе на простору бивше Југославије а Хрвати, Бошњаци у Албанци тобоже невине жртве. Трагична је чињеница да је Хашки трибунал својим срамним, неморалним и неправедним одлукама, не само да није допринио утврђивању истине, кажњавању злочинаца и помирењу, већ је само додатно распирио мржњу и нетрпељивост и посијао ново смјеме зла на западном Балкану.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар