Мандићу и Кнежевићу

Линта осудио одлуку власти у Црној Гори да српским политичарима Мандићу и Кнежевићу одузму пасоше

Предсједник Oдбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта снажно осуђује однос цногорских власти према српским политичарима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу као и однос према четворици српских интелектуалаца из Србије којима се забрањује улаз у Црну Гору. Наиме, посланицима Скупштине Црне Горе, Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу се, по други пут, одузимају пасоше и, између осталог, спречава да о проблемима са којима се суочавају лично упознају заинтересоване субјекте изван те државе. Дакле, док се на једној страни спречавају поједине особе да уђу у Црну Гору дотле се њиховим сународницима забрањује да напуште ту земљу.

Линта сматра да је неприхватљив овакав однос и третирање српских политичких лидера у Црној Гори, од тамошњих власти, као да се ради о најобичниим криминалцима ухваћених у извршењу најтежик кривичних дјела.

Јавност и многа лица у Србији и региону са интересовањем прате ток суђења у Црној Гори. Такође, лично пратећи наведени судски процес Линти су многе ствари постале јасне. Посебно је чудно да након добијања кључног доказа из Русије, који сумњивог свједока сарадника директно компромитује а његове тврдње поништава, неко наставља по старом и „силом на срамоту“, покушава и даље да понижава и неосновано оптужује српске политичаре. У одсуству било каквих релевантних доказа, који би теретили Мандића и Кнежевића, као и друга лица у овом процесу, није тешко претпоставити крајне намјере и коначни исход у завршници читавог поступка.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар