шесторици бивших

Линта поздравља пресуду Хашког трибунала шесторици бивших лидера тзв. Херцег Босне јер је потврђено да је циљ био стварање етнички чисте Велике Хрватске

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта поздравља пресуду Жалбеног вијећа Хашког трибунала шесторици бивших лидера тзв. Херцег Босне којом су потврђени наводи из првостепене пресуде да је Хрватска била једини агресор у рату у Босни и Херцеговини. Такође, потврђено је да је Фрањо Туђман био организатор заједничког злочиначког подухвата чији циљ је био стварање етнички чисте Велике Хрватске. Нажалост, Хашки трибунал многе друге пресуде, за разлику од ове, није доносио на основу чињеница и доказа већ под притиском западних центара моћи.

Линта истиче да је због тога било могуће да Жалбено вијеће Хашког трибунала новембра 2012. године донесе скандалозну ослобађајућу пресуду хрватским генералима Готовини и Маркачу. Првостепеном пресудом је било недвосмислено утврђено да је акција „Олуја“ била удружени злочиначки подухват на челу са Фрањом Туђманом чији циљ је био насилно протјеривање преко 220.000 крајишких Срба и стварање етнички чисте Велике Хрватске. Прије акције Олуја Хрватска је била већ насилно протјерала преко 250.000 Срба из хрватских градова и у претходним хрватским злочиначким акцијама. Туђманов режим је покушао да Велику Хрватску створи на бројним злочинима и по узору за злочиначку НДХ. У томе је у великој мјери успио захваљујући двоструким стандардима западних сила.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар