Линта: Приједлог Грабар Китаровић да се поново утврђује истина шта се десило у Јасеновцу je најдубљa увредa за жртве

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да приједлог хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да се поново утврђује истина шта се заиста десило у Јасеновцу 1941. – 1945. године представаља најдубљу увреду за стотине хиљада жртава убијених у овој фабрици смрти, за њихове породице и читав српски народ.

Линта поставља питање хрватској предсједници да ли је могуће да не зна да су у највећем концентрационом логору у НДХ и на Балкану мушкараци, жене и дјеца масовно убијани на најсвирепије могуће начине само због своје националне, расне и вјерске припадности? Да ли је могуће да Колинда Грабар Китаровић вјерује да је могу путем форензике утвдити тачан број жртава у Јасеновцу ако се добро зна да су усташе жртве масовно бацале у Саву или спаљивале у пећима а велики дио доказа је уништен и спаљен непосредно прије ослобађања логора. Да ли је хрватска предсједница мисли да је могуће да неко у данашњној Европи покрене питање о броју жртвава у логорима смрти Аушвиц или Дахау?

Нажалост, приједлог Колинде Грабар Китаровић има прије свега за циљ да се Јасеновац представи као радни логор а не логор смрти и да се драстично смањи број жртава у Јасеновцу што је апсолутно неприхватљиво.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар