Линта: Припрема нове Резолуције о Сребреници представља велику претњу за Србију, Српску и српски народ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да је припрема нове Резолуције о Сребреници представља велику претњу за Србију, Српску и српски народ. План је да Генерална скупштина Уједнињених нација усвоји Резолуцију о геноциду о Сребреници с циљем да се укине Република Српска и да Србија плати ратну одштету за непостојећи геноцид.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН ради на новој Резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу. Амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија ово ради самостално, мимо одлуке Предсједништва БиХ и Министарства иностраних послова у Савјету министара и без договора са српским представницима.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште, нити је постојала намјера уништења Бошњака.

У међународној јавности треба започети активну борбу за истину да се у Сребреница није десио геноцид нити се Сребреница може свести само на 1995. годину. Муслиманске снаге на челу са Насером Орићем су од 1992. до 1995. године извршиле бруталне и масовне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима и запалиле и опљачкале велики број српских села и засеока у средњем Подрињу.

У Београду, 31. март 2024. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар