Линта: Србија треба упорно да тражи од Тужилаштва Механизма да Хрватска и БиХ казне бројне злочине који су почињени над Србима

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује, поводом посјете главног тужиоца Механизма за међунарног кривичне трибунале, односно бившег Хашког трибунала, Сержа Брамерца Београду, да Србија треба упорно да тражи од Тужилаштва Механизма да Хрватска и БиХ казне бројне злочине који су почињени над српским народом. Међутим, Линта није оптимиста да ће се то десити ако се узме у обзир лоше искуство из недавне прошлости. Бивши Хашки трибунал није свој посао извршио независно и непристрасно и није био вођен доказима и правом већ погрешном политиком западних сила.

Линта истиче да Серж Брамерец заступа став да су Срби починили страховито етничко чишћење у Хрватској, БиХ и на Косову што је потпуна лаж и бесмислица. На основу такве лажне тезе Хашки трибунал је осудио највише Срба и послао срамну поруку да су Хрвати, Бошљаци и Албанци тобоже водили ослободилачке ратове. Такође, он очекује да Србија и Република Српска признају да је у Сребеници тобоже почињен геноцид и да то није за дискусију. Серж Брамерц треба да зна да српски народ никад неће прихватити безочну лаж да је у Сребреници почињен геноцид, већ само да се десио злочин као и на бројним другим мјестима на простору бивше Југославије.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар