Линта у Скупштини примио делегацију Удружења војних бескућника и станара из Хотела Бристол

Народни посланик Миодраг Линта примио је у четвртак  25.  јула предсједника Удружења војних бескућника Владу Ђукића и  представнике породица војних пензионета из Хотела Бристол.   Предсједник Удружења Владо Ђукић упознао је Линту да у Србији има још око 2500  породица војних бескућника из бивших југословенских република који су имали станове са станарским правом.  Он је говорио да породице војних бескућника очекују и захтјевају да држава коначно ријеши њихов кључни проблем, а то је стамбено питање.

Станари Бристола  упознали су још једном Линту са тешком ситуацијом у којој се налазе посебно у посљедњих годину дана. Наиме, Министарство одбране врши стални притисак на станаре (искључење струје, гријања, лифта, воде и др.) с  циљем  да  прихвате привремени смјештај у објектима који су у суштини прави  колективни центри. Девет породица које још живе у Бристолу траже од Министарства одбране да, након  27-28 година живота у нељудским условима, коначно ријеши питање становања.

Присутни станари су упознали Линту да је Град Београд  додијелило Министарству одбране 134 стана за рјешавање стамбеног питања војних пензионера у Хотелу Бристол.  Досад  је ријешена 31 породица што значи да је Министартсву одбране остало  још 104 стана.  Преосталих девет породица у Хотелу Бристол само тражи да им Министарство одбране додијели наведене станове у закуп на неодређено вријеме и да се на тај начин заврши њихова агонија која траје од 1991-1992 године.

Линта је на крају састанка нагласио да ће учинити све што је у његовој моћи да помогне  станарима из хотела Бристол али и другим војним бескућницима да се пронађе правично и трајно рјешење њиховог стамбеног питања. Истакао је да станари у Хотелу Бристол али и у другим  војностамбеним објектима живе у нељудским условима од почетка деведесетих година прошлог вијека и да држава има обавезу да коначно  правично и трајно рјешење њиховог стамбеног питања.

Састанку су присуствовали предсједник Удружења војних бескућника Владо Ђукић и станари Хотела Бристол  др Миодраг Куљанин, Зора Петровић, Раденка Мијић и Драган Стојановић.

 

                                                                                                Информативна служба

                                                                                               Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар