Линта: Влада да обезбеди средства за изградњу 133 стана на Новом Београду

Поштована госпођо Брнабић,

 

Србија реализује Регионални стамбени програм чији је циљ да ријеши стамбено питање свих прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ. Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савјета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, и низа држава.

 

Један од пројеката се реализује на територији Града Београда. На основу јавних позива из 2018. и 2019. године предвиђено је да се сагради 388 станова, од тога 250 станова у насељу Овча и 133 стана на Новом Београду. Израдња 250 станова у Овчи је почела у другој половини прошле године и завршетак радова се очекује у наредна два мјесеца.

 

Нажалост, изградња 133 стана на Новом Београду још није ни започела јер нису обезбеђена сва потребна средства. Према информацијама из Јединице за управљање пројектима (ЈУП) укупни трошкови изградње износе 6,3 милиона евра. Донатори су обезбедили 4.7 милиона евра и недостаје још 1,6 милиона евра.

 

У претходних годину дана обратио ми се велики број прогнаничких породица које очекују да се уселе у наведене станове у Овчи и Новом Беоргаду. Сви питају када ће коначно бити изграђени станови. Прогнаничке породице су огорчене што још увијек није започета изградња станова на Новом Београду.

 

Желим да Вас замолим да Влада, у што краћем року, обезбеди недостајућа средства у висини 1,6 милиона евра за изградњу 133 стана на Новом Београду.

 

С поштовањем,

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик

                              Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар