Линта: Забрана уласка у Хрватску министру Вулину још једна потврда да Хрватска живи заробљена у шовинистичкој прошлости

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да је забрана уласка у Хрватску министру Александру Вулину још једна потврда да Хрватска живи заробљена у шовинистичкој прошлости.

Свака власт у Хрватској очекује да званични Београд прихвати бесмислену и увредљиву тезу да је Србија заједно са ЈНА и крајишким Србима извршила агресију на Хрватску од 1991. до 1995. године. Наведена теза је у супротности са историјским чињеницама и не доприноси успостави искреног дијалога заснованог на међусобном поштовању и уважавању.

Линта позива хрватског премијера Андреја Пленковића и све хрватске министре да пажљиво прочитају књигу првог Туђмановог министра полиције Јоспиа Бољковца „Истина мора изаћи ван“ у којој аутор износи праву истину да је Хрватска 1991. године плански напала Србе у Хрватској и Југославију.

Хрватска треба да се одрекне Туђманове проусташке политике и поштује људска и национална права Срба ако жели да постане модерна европска држава. Такође, Хрватска треба да из Декларације о Домовинском рату и Закона о правима хрватских бранитеља избаци увредљиву и нетачну реченицу да су Србија, ЈНА и крајишки Срби извршили агресију на Хрватску ако жели да са Србијом гради нови дијалог.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар