Митрополит Амфилохије обишао рушевине конака код Улциња

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије обишао је данас рушевине конака Манастира Светога Василија Острошкога код Улциња за који је рекао да због злочина који је ту почињен добија свјетски значај и да ће бити обновљен.

Митрополит је истакао да је цијели свијет због овог злочина чуо и за манастир и за православне житеље у Улцињу, тако да ова светиња добија свјетски значај и да ће се ако Бог да обновити.

Он је оцијенио да се нигдје у свијету не догађа оно што се овдје догађа, да власт пошаље противтерористичке јединице на четири монахиње и да пријете протјеривањем улцињског пароха Синише Смиљића и других свештеника.

– Не могу да схватим да су то разумни људи. Дозволили су да њима завлада такав дух који руши темеље, биће, морал, прошлост и будућност Црне Горе. То је сатански ду – рекао је владика.

Он је подсјетио на стотине порушених храмова, које су окупатори срушили на овим просторима, нарочито у 16. вијеку и послије тога, те додао како је на овом мјесту био манастир и да су приликом копања темеља пронађени његови остаци.

Митрополит је изразио наду да ће Бог уразумити садашњу црногорску власт да не оставе спомен на себе као на рушитеље, него као на градитеље и обновитеље душе и морала и светиња Црне Горе, те додао да очекују дозволу за градњу свих срушених светиња.

– Једни су убице, а други су убијани на правду Бога, једни су рушитељи, а други су они који обнављају оно што су они порушили – истакао је владика који је данас служио на Великом Пијеску код Бара поводом храмовске славе Цркве Свих светих.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар