Никола Тесла страдао у усташком логору: Звао се исто као чувени научник, а његова судбина је потресна

Према попису Меморијалног музеја на Мраковици, Никола Тесла из Костајнице био је жандарски наредник, којег су власти НДХ-а 1941. године послале у логор из којег се никада није вратио.

Хрватска ускоро укида куну и прелази на евро, ипак чињеница да ће се на кованицама налазити лик највећег српског проналазача, срамна је, јер како каже историчар Меморијалног музеја на Мраковици, Борис Радаковићвласти НДХ-а убиле су другог Николу Теслу 1941. године.

Према попису Меморијалног музеја на Мраковици, Никола Тесла из Костајнице био је жандарски наредник, којег су власти НДХ-а 1941. године послале у логор из којег се никада није вратио.

Добро је што је бар европска монетарна политика довела до укидања једног дијела усташке баштине, па сада долази до укидања куне.

Ипак, на хрватском евру налазиће се и приказ куне, али и лик српског проналазача Николе Тесле. Једног другог Николу Теслу, власти НДХ су 1941. године, послале у логор без повратка. Овај Тесла био је из страдалничке Босанске Костајнице. Ни Тесле из Лике нису имале лакшу судбину у НДХ-а – рекао је Радаковић, пишу Вечерње Новости.

Према подацима који су пронађени, вјерује се да је ријеч о истој особи.

Извор: НОВОСТИ

Нема коментара

Напишите коментар