Обиљежавање 26 година од ослобођења Сребренице

Удружење грађана „Источна алтернатива Републике Српске“ организоваће данас обиљежавање 26 година од ослобођења Сребренице и повратка протјераног српског становништва на своја попаљена и девастирана огњишта у овом мјесту.

Предсједник „Источне алтернативе“ Војин Павловић рекао је Срни да је планирана пројекција документарног филма и час историје којима ће се сви подсјетити на велика српска страдања и уништавање свега српског на подручју те општине и на њено коначно ослобођење које је извршила Војска Републике Српске 11. јула 1995. године.

„Програм обиљежавања Дана ослобођења почеће у 19.00 часова у салону `Бела вита`. Биће одржан историјски час о страдању српског народа и војној операцији `Криваја` којом је ослобођена Сребреница“, прецизирао је Павловић.

Он је истакао да ће бити приказан и докуменатрни филм о српском страдању које се не смије заборавити да се не би опет поновило.

„За бројне злочине над сребреничким Србима у свим ратовима у 20. вијеку на овим просторима нико није одговарао и то покољења треба да знају“, рекао је Павловић истичући да ће 26 година од ослобођења бити обиљежено уз поруку „`Криваја` је наша слобода“.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар