Ивањдан

Обиљежена храмовна слава Ивањдан у селу Миочић (општина Дрниш)

Као и предходних година у селу Миочић (општина Дрниш) 07. јула окупили су се Миочани да на Ивандан празник Светог Јована Крститеља традиционално обиљеже празник и евоцирају успомене из родног краја.

У скоро обновљеној цркви Светог Јована наш парох Милан Радусин пред око стопедесет вјерника  Богослужио је Свету литургију у част храмовне славе Светог Јована. У својој бесједи говорио је о Светом Јовану Крститељу учитељу показања, који нас данас и увјек позива да живимо у слози, љубави и миру по Божијем закону борећи се за царство небеско.

По завршетку литургије приређено је богато послужење у Дому културе у селу Миочићу, а који смо такођер сопственим донацијама уз помоћ Министарства културе Републике Србије дјелимично обновили и довели у функцију безбедног коришћења за овакве и сличне скупове.

Био је то лијеп призор виђења и дирљивих прича рођака и пријатеља људи који су се вратили на вјековна огњишта, људи који су потражили своја нова станишта широм свијета прије свега Србије, Њемачке, Француске,  Холандије и других земаља.

Уз опуштено дружење препричавале су се разне догодовштине из предратног доба, а чула се и пјесма која је увјек одзвањала на нашим светковинама.

Позивамо све људе поријеклом из села Миочић, као и све  људе добре воље који нису поријеклом из Миочића да својим прилозима помогнемо да до краја обновимо цркву Светог Јована и Дом културе.

Свим људима који су дали добровољне прилоге најтоплије се захваљујемо.

Удружење Миочана

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9888″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1502632614023″]

Нема коментара

Напишите коментар