АКТУЕЛНО:

Обиљежено 17 година од злочина у Гораждевцу

У Цркви Пресвете Богородице у Гораждевцу код Пећи данас је служен парастос, а код споменика дванаестогодишњем Пантелији Дакићу и деветнаестогодишњем Ивану Јововићу положено је цвијеће и прислужене свијеће поводом 17 година од убиства двоје и рањавања четворо српских омладинаца на ријеци Бистрици у овом највећем српском селу у Метохијској котлини.

Отац убијеног Пантелије Дакића, Миливоје рекао је да је сама помисао на убиство дјеце страшан злочин.

„Жалосно је то што је истрага обустављена, што су злочинци и даље на слободи и што је све мање наде да ће бити изведени пред лице правде“, рекао је Дакић новинарима, наводећи да 17 година истрага није мрднула с мртве тачке.

Он је подсјетио све оне који знају или су чули за злочин у Гораждевцу да је на око 90 дјеце док су се купала на ријеци Бистрици испаљено 87 метака из аутоматског оружја.

„Све док починиоци не буду изведени пред лице правде, мира и спокоја нема ни у Гораждевцу ни на целом Косову и Метохији“, поручио је Миливоје Дакић.

Мајка рањене Драгане Србљак, Мирјана рекла је да је постојала вјера да ће починиоци бити пронађени, али данас више не постоји било какво вјеровање или нада да ће злотвори бити изведени пред суд.

Парастосу, који је служио парох гораждевачки Ненад Нашпалић, нису присуствовали представници српских и косовских институција, али је јутрос замјеник директора Канцеларије Владе за Косово и Метохију Зоран Бојовић положио вијенац на споменик подигнут у центру села свим жртвама НАTО бомбардовања и Србима страдалим од албанских екстремиста и терориста у Гораждевцу.

На ријеци Бистрици у Гораждевцу 13. августа 2003. године непознати нападачи из аутоматског оружја покосили су српску дјецу на импровизованом купалишту, удаљеном 300 метара од центра овог српског села у општини Пећ на Косову и Метохији.

Преостали Срби у Гораждевцу истичу да не вјерују да ће бити пронађени злочинци који су прије 17 година усмртили деветнаестогодишњег Ивана Јовoвића и дванаестогодишњег Панту Дакића, а њихових четворо вршњака тешко ранили.

Вест преузета са: Срна

Нема коментара

Напишите коментар