АКТУЕЛНО:

Одата почаст припадницима ЈНА страдалим на Хамбаринама

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора одала је почаст двојици припадника ЈНА, Ради Лукићу и Радовану Милојици који су на данашњи дан 1992. године, убијени на Хамбаринама.

Тог 22. маја 1992. године војници Милојица и Лукић су са још четворицом колега кренули су кући на одмор, али су наишли на пункт на Хамбаринама, гдје је на њих пуцано без икаквог разлога.

Лукић и Милојица су убијени, а рањени су Недељко Антуновић, Миленко Лулић, Синиша Мијатовић и Ратко Милојица.

Потпредсједник градске Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Славиша Књегињић је истакао да је ово био пуцањ на недужне људе и да српске жртве морају имати заслужено мјесто у спомињању и обиљежавању догађаја из прошлих ратних сукоба.

– Сви ми знамо ко је то урадио, али не знамо ко је наредио. Суд и Тужилаштво БиХ и даље то не занима, а требало би да их занима јер многе ствари су одавде почеле, овим догађајем, убиством два војника. Људи су пошли на одмор својој кући, припадници ЈНА, четири Србина и два Хрвата, и пуцано је – рекао је Књегињић и додао како је све то било непотребно.

Предсједник приједорске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Здравка Карлица рекла је новинарима да је ово послије 29 година тек други пут да су дошли на мјесто одакле је кренуло све оно што се касније дешавало у Приједору.

– Моја порука би била да се никада никоме не догоди ово што се нама догодило, а овдје би требало да се гради, да суживот буде бољи и да нам свима буде боље – поручила је Карлица.

Из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила су истакли да се трећи догађај који ће бити обиљежен догодио 30. маја, када се 1992. године одиграо напад на Приједор.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар