f1

Одржан састанак у Министарству на тему рјешавања проблема 530 породица, корисника СИРП програма

Дана 11. октобра 2016. године у Mинистарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на иницијативу народног посланика Миодрага Линте, одржан је састанак на тему правичног рјешавања проблема 530 избјегличких и домаћих породица, корисника СИРП програма. Састанку су, поред Миодрага Линте, присуствовали државни секретар Александра Дамњановић и помоћник министра Јованка Атанацковић, које раде у Mинистарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Линта је учеснике састанка детаљно упознао са чињеницом да je око 3000 избјегличких породица, чији су станови изграђени средствима међународних и домаћих донација је, на основу Закона о избјеглицама из маја 2010. године, добило право откупа. Нажалост, то право је ускраћено корисницима програма становања и трајне интеграције избјеглица (СИРП програм) у седам локалних самоуправа (Ниш, Чачак, Краљево, Ваљево, Крагујевац, Панчево и Стара Пазова) чији су станови изграђени средствима изалијанске Владе.  Због тога, 530 породица већ преко 7 година живе у неизвјесности у вези свог стамбеног статуса.

Линта је од Александре Дамњановић и Јованке Атанацковић затражио да пронађу законску основу с циљем да, корисници СИРП програма, коначно стекну право откупа по одредбама Закона о избјелгицама, да се у откупну цијену урачуна претходно плаћена закупнина, да се право откупа из законa о избјеглицама примјени и на породице домаћег становништва који су корисници СИРП програма и да се на породице које не желе откуп примјени закупнина из закона о избјеглицама која је неколико пута мања од важеће.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4113″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1476375535261″]
Нема коментара

Напишите коментар