АКТУЕЛНО:

Премијерка Брнабић примила чланове Одбора и Линту с циљем да се ријеши стамбено питање прогнаних

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић 11. марта је примила чланове Одбора за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ и народног посланика Миодрага Линту. Том приликом они су премијерку упознали са проблемом више од 12.000 прогнаничких породица из Хрватске и БиХ које још увијек нису ријешиле своје стамбено питање, као и са другим проблемима прогнаних у процесу интеграције.

 

Премијерка Брнабић је исказала разумијевање за наведени проблем и јасно навела да Влада има обавезу да свим прогнаничким породицама обезбиједи кров над главом. Она је истакла да је неопходно утврдити прецизан број тих породица, што ће бити приоритет у наредном периоду.

Премијерка Брнабић је прихватила приједлог Одбора да се формира радна група коју би чинили представници њеног кабинета, Јединице за управљање пројектима (ЈУП), Комесаријата за избјеглице и миграције, Града Београда, Одбора и народни посланик Миодраг Линта. Радна група би требало да се оснује у најкраћем могућем року с циљем да предложи конкретне мјере, активности и временску динамику рјешавања стамбеног питања прогнаних Срба.

 

Информативна служба

Савез Срба из региона

Напишите коментар