Саучешће Линте: Командант Книнџи Никола Симић – Циго остаће упамћен као велики патриота

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта упутио је телеграм саучешћа породици легендарног официра Црвених беретки Николе Симића – Циге који је преминуо 11. фебруара у Београду од посљедица инфекције вирусом корона у 64. години.

Командант Книнџи Никола Симић- Циго је био један од великих српских патриота чије ће име бити трајно уписано у историју Републике Српске Крајине. Никола Симић-Циго је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату са својим саборцима часно стао у одбрану српског народа у Крајини који је нападнут од стране усташког режима Фрање Туђмана. Остаће упамћен као искрени родољуб који је храбро и неустрашиво водио своје борце у многобројним акцијама против хрватских паравојних, војних и полицијских формација и дао немјерљив допринос борби крајишких Срба за слободу.

Линта је посебно истакао да катастрофа која је задесила Републику Српску Крајину неће никада умањити часно испуњавање војничких и патриотских дужности Николе Симића – Циге и његових сабораца према свом народу. Никола Симић-Циго је дао велики допринос борби српског народа за слободу у Републици Српској и током НАТО бомбардовања 1999. године.

У Београду  12. фебруар 2021. године

                                                                                                                                              Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар