Савез Срба из региона организовао трибину у Mјесној зaједници Ветерник у Новом Саду 18. јануара 2016. године

Савез Срба из региона организовао је у понедјељак 18. јануара 2016. године трибину у мјесној заједници Ветерник на којој је било присутно око 200 наших земљака. На трибини је представљен јавни позив који је расписан 11. јануара 2016. за додјелу 276 станова који ће бити изграђени у насељу Ветерник. Окупила су се избјегла и прогнана лица са подручја Босне и Херцеговине (Федерација БиХ) и Републике Хрватске, а који сада живе у Новом Саду да би сазнали које све услове треба да испуне и на који начин да комплетирају документацију да би могли конкурисати за додјелу 276 станова који ће се градити у насељу Ветерник.

На трибини су, од гостију, били присутни народни посланик и предсједник Комисије за додјелу станова Жарко Мићин, члан градског вијећа и предсједник Комисије за додјелу пакета грађевинског материјала Милан Ђурић, директор ЈП „Урбанизам“ и службено лице за контролу квалиета Душан Миладиновић, предсједник МЗ „Ветерник“ Александар Јованчевић, координатор за јужнобачки округ у Комесаријату за избјеглице и миграције Ивана Ћурко, повјереник за избјеглице у Новом Саду Тамара Милановић и предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта.

Предсједник Савеза Срба у региону Миодраг Линта је подсјетио да је на трибини у јулу прошле године поручио да ће се наредно окупљање десити чим буде расписан јавни позив што се и догодило 11. јануара ове године. Линта је истакао да је први пут након 20 година Нови Сад добио један овакав јавни позив. Поред станова у Ветернику Линта је упутио Градоначелнику Вучевићу молбу за градњу још 152 стана у насељу Футог што је и прихваћено. Тај пројекат је пред скупштином донатора код Банке за развој Савјета Европе. Одлука би требала да буде саопштена почетком марта. Ако пројекат буде одобрен у Новом Саду ће, са ових 276 станова у Ветернику укупно 428 породица бити стамбено збринуто.

Након што је присутнима подијељен образац за документацију координатор Комесаријата за избјеглице и миграције за јужнобачки округ Ивана Ћурко је ставку по ставку објашњавала шта је све од документације потребно. Рок за предају документације за јавни позив за додјелу станова и грађевинског материјала je 10. фебруар. Окупљени грађани су се распитивали о легализацији плацева који су им својевремено додјељивани у насељу Пашњак у МЗ Ветерник. Народни посланик Жарко Мићин рекао је да ће Град Нови Сад потражити најповољнији начин уз поштовање свих важећих законских прописа да се ови проблеми ријеше.

Линта је упознао присутне и са акцијом пописивања отете, уништене и оштећене имовинe, као и свих осталих погажених права Срба у Хрватској, БиХ и Словенији. Грађани су постављали питања најчешће предочавајући породичну ситуацију са питањем која би евентуално права у овом јавном позиву могли да остваре. Линта је рекао да ће након завршетка акције пописивања наше имовине бити урађен извјештај који ће бити послан свим међународним организацијама с апелом да извше притисак на Хрватску и  Босну и Херцеговину (Федерацију БиХ) с циљем рјешавања наших бројних имовинских и других проблема.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“2063″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1453274902039″]
Нема коментара

Напишите коментар